Milasta İkamet

OTURMA YA DA E-İKAMET MÜSAADESİ HAKKINDA GEREKLİ DOKÜMANLAR

Bafa, Beçin, Ören, Selimiye,  Güvercinlik, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Güllük, veya Milasta yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan  ecnebi yurttaşlarının arz ettiği yaşama veya oturma izin belgesi ve oturma nedenine göre istenilen gerekli belgeler veya evraklar değişmektedir. Bodrum’da bulunan Bodrum Göç İdaresi Müdürlüğü siz bu hizmet kullanan kıymetli müşterinizden e-ikamet müsaadesi talebiniz ile ilgili sürekli ayrıca malümat ile belgeleri veya evraklar istenebilir.

Bafa, Beçin, Ören, Selimiye,  Güvercinlik, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Güllük, veya Milasta yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan  ecnebi yurttaşlarının talep edilen oturma süresinden 60 gün ayrıca daha uzun süreli pasaport, kimlik kartı ya da seyahat dokümanına denk gelen belgeye sahip olmanız lazım. Belirlenen randevu günü ve vaktinde başvuru için yalnızca yasal temsilcinin veya hukuk danışmanının Bodrum Göç İdaresi Müdürlüğü’nde  hazır olması durumunda, bu kişinin hukuki danışmanı veya yasal temsilcisi  olduğunu kanıtlayan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her hangi bir Noterlikten verilme noter onaylı bir vekaletname sunulması mecburidir.

Bafa, Beçin, Ören, Selimiye,  Güvercinlik, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Güllük, veya Milasta yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan  ecnebi yurttaşlarının oturma izin belgesi harcı ile ikamet izni belgesi harcını Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi dairesi veznelerinde, ilgili mal müdürlüklerine yahut ülkemizin Maliye Bakanlığı’nın anlaşmalı devlet bankalara ödeme yapabilme imkanınız vardır. Oturma izni harcı ile ikamet müsaadesi belgesi harcı ayrı ayrı ödeyin ve iki tane ödeme belgesi isteyiniz.

Bafa, Beçin, Ören, Selimiye,  Güvercinlik, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Güllük, veya Milasta yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan  ecnebi yurttaşlarının oturma izin belgesi müracaatı ile ilgili yabancı şahsın fotoğrafının son 6 ay içinde çekilmiş (önden, yüzü açık, ilgili Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan yabancı şahsın hiç güçlük çekmeden gösterebilecek şekilde), fonu beyaz ve biyometrik özellikte olması zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan ecnebi yurttaşlarının pasaportunda Latin karakterlerinin mevcut olmaması durumunda, Bodrum Danışmanlık, Tercüme ve Çeviri Bürosu’nun Türkiye Noterler Birliği’nde kayıtlı yeminli mütercim/tercüman yahut Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Noterlikler tarafından onaylı çevirisi de oturma izin başvurusuna ek olarak sunulması şarttır.

Bafa, Beçin, Ören, Selimiye,  Güvercinlik, Kıyıkışlacık, Boğaziçi, Güllük, veya Milasta yaşamını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmayan  ecnebi yurttaşlarının oturma izin belgesi müracaatı için pasaportunda isim ve soyisim yan yana ise, yabancı vatandaşın ilgili yurtdışı temsilciliklerden yahut konsolosluklardan alabileceğiniz detaylı kimlik kartınızı ispatlayan dokümanı yetkili Bodrum Göç İdaresi Müdürlüğüne sunmanız gerekmektedir.

Yorum Bırakın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Tel: +90 (538) 882 53 07 whatsapp+90 (543) 693 33 80
+ +